Halloweek – Venom

by Nathalie Juwet oktober 25, 2018

Vandaag is het dag 2 van Halloweek bij Visagie Nathalie en dat betekent dat ik een nieuwe look aan jullie voorstel: Venom. Wil je dit thuis ook eens uitproberen? Lees dan zeker verder!

Deze editie van Halloweek is zo leerrijk voor mij, het is ongelofelijk. Elke dag doe ik iets dat ik nog nooit gedaan heb, waardoor ik superveel nieuwe ervaringen opdoe en zeer veel leer uit elke nieuwe look die ik doe. Vooral op vlak van make-up ben ik heel streng voor mezelf – leve mijn perfectionistisch kantje – dus natuurlijk zie ik hier en daar kleine dingen die ik nu anders zou aanpakken, maar dat hoort bij make-upartiest zijn: altijd blijven verbeteren en blijven bijleren!

 

Venom

 

Voor deze look haalde ik inspiratie uit foto’s die ik had gevonden op Pinterest. Ik wist niet goed hoe ik deze look zou noemen. Het was mijn vriend die “Venom” voorstelde, naar de gelijknamige Marvel-film. Het deed hem direct daaraan denken. So Venom it is… Ik kende Venom niet voor ik aan deze look begon, dus het is zeker geen recreatie van die figuur, anders zou ik zeker enkele aanpassingen doen. Het is gewoon een halloweenmonster dat een naam nodig had…

 

Zelf aan de slag

 

Deze look kan je zeker thuis zelf ook eens uittesten! Om de open mond te creĆ«ren heb je 3 kleuren face paint nodig: wit, rood en zwart. Je kan zo’n verf op waterbasis bijvoorbeeld gewoon in een carnavalwinkel vinden.

  1. Kijk in de spiegel met je kin op zodat je hals volledig zichtbaar is. Nu kan je bepalen waar je mond gaat komen. Ik heb eerst met oogschaduw (maakt niet uit welke kleur, we gaan er toch over verven) een ruwe schets gemaakt van de buitenste rand van de mond, zodat ik een houvast had qua vorm voor ik met de verf aan de slag ging.
  2. Vervolgens ben ik begonnen met de rode verf. Die heb ik gebruikt om volledig de buitenste rand af te gaan. Deze rand mag redelijk dik zijn want het stelt de lippen voor. Je hoeft hiermee niet zo precies te zijn. Later gaan we de randjes nog met zwart verfijnen.
  3. Tijd voor de tanden! Neem je witte verf en teken de tanden zoals jij ze graag wil. Ik heb de mond nogal basic getekend, zodat de look voor iedereen doenbaar is. Voor de tanden teken je gewoon driehoeken. In het midden zijn de tanden het grootst en hoe meer je naar buiten gaat, richting je oren, hoe kleiner de driehoeken worden. Ook hier is het niet erg als de lijnen niet perfect zijn. We gaan de randen nog bijwerken met zwart.
  4. Neem de zwarte verf. Je gebruikt nu best een heel fijn penseel want nu moet er iets preciezer gewerkt worden. Ga eerst langs alle randen van de driehoeken, dus tussen de tanden eigenlijk, en kleur daarna de hele binnenkant van de mond zwart. Daarna ga je nog eens langs de binnen- en buitenrand van de lippen zodat alles mooi omlijnd is. Eventuele foutjes kunnen nu gecorrigeerd worden.
  5. Als je wil kan je nog wat nepbloed nemen en hier en daar laten uitlopen. Ik had geen nepbloed bij me, dus ik heb een punt verf getekend, dan een druppel water daar laten over lopen en dan krijg je min of meer hetzelfde effect.

Veel succes ermee!

 

Wat vinden jullie van deze look? Of heb je nog vragen om zelf aan de slag te gaan, laat zeker hieronder een reactie achter!

– xoxox –
Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2021 door Nathalie Juwet. Alle Rechten Voorbehouden. BTW BE 0707.971.623